Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Zomerschool Klassieken is van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus 2024. Dit is de laatste week dat iedereen in Nederland zomervakantie heeft (alle regio's).

Kosten Zomerschool 2024

 • voor scholieren en studenten: € 95
 • voor deelnemers die geen scholier of student zijn: € 150
 • voor docenten Klassieke talen die één pensumcursus (naar keuze) voor het CE 2025 volgen: € 150 
 • voor docenten die één pensumcursus en één andere cursus volgen: € 200
 • voor docenten die beide pensumcursussen voor het CE 2025 volgen: ​€ 250
 • voor belangstellenden die alléén Sumerian willen doen: € 50

Maak het bedrag over naar IBAN: NL10 INGB 0005 0513 09, t.n.v. Klassieke oudheid UvA. Vermeld je naam.

Het cursusgeld is bedoeld voor het onderwijs, de lunch, thee en koffie, de huur van collegezalen en het ontwikkelen en kopiëren van lesmateriaal.

Na je inschrijving krijg je een automatische bevestigingsmail. Je inschrijving wordt definitief bevestigd na de inschrijfdeadline.

 • Over de colleges

  De colleges zijn dagelijks van 9.00 en 17.00 uur, met een pauze van 45 minuten en een pauze van 30 minuten.

  Kies twee colleges: één op maandag t/m woensdagochtend en één op woensdagmiddag t/m vrijdag. 

 • Grammaticacolleges

  Naast de leescolleges kunnen deelnemers die een scholierencursus volgen ook één of beide grammaticacolleges volgen. Deze overlappen niet met de scholierencolleges, maar wel met de overige colleges. Als je dus reguliere cursus wilt volgen en een grammaticacursus, zul je een deel van de eerste missen. 

  Weet je niet zeker welke colleges voor jou geschikt zijn of heb je andere vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 • Geen bijspijkercursus

  De zomerschool Klassieke talen is bedoeld voor scholieren en studenten die een nieuwe uitdaging op het gebied van de Klassieken willen aangaan. Het is geen examentraining of bijspijkercursus, en zeker niet bedoeld om een achterstand of onvoldoende weg te werken of een taak of een herexamen in Latijn of Grieks goed te maken.

  Wij gaan ervan uit dat deelnemers van de leescolleges (scholieren- en studentenniveau) over voldoende basiskennis van de Latijnse en/of Griekse grammatica beschikken.

 • Buiten de colleges

  Aan het einde van de dag is er gelegenheid voor zomerse ontspanning. Je kunt je medescholieren leren kennen tijdens de pubquiz, de picknick of de Zomerschoollezing, of de stad verkennen tijdens de stadswandeling. Ook is er een afsluiting bij Boekhandel Athenaeum. Het is niet verplicht om aan de avondprogramma’s deel te nemen, maar leuk zijn ze natuurlijk wel.

  Overnachtingen

  De Zomerschool kan geen overnachtingen voor je boeken, maar heeft wel tips voor ho(s)tels en kan proberen om je in contact te brengen met een andere zomerscholier voor bijvoorbeeld het delen van een kamer.

Veelgestelde vragen