Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Klassieke talen

Praktische zaken

Zomerschool Klassieke talen

Over de colleges

Kies twee voorkeurscolleges en let daarbij goed op het niveau ervan. Vul daarnaast twee reservecolleges in voor het geval jouw voorkeurscolleges overlappen. Naast de leescolleges kun je één of beide grammaticacolleges voor scholieren kiezen. Deze worden op andere tijdstippen aangeboden dan de leescolleges en kunnen dus gecombineerd worden.

Weet je niet zeker welke colleges voor jou geschikt zijn of heb je andere vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Geen bijspijkercursus

De zomerschool Klassieke talen is geen bijspijkercursus voor scholieren met een achterstand, een onvoldoende, een taak of een herexamen in Latijn of Grieks. Wij gaan ervan uit dat alle deelnemers voldoende basiskennis van de Latijnse en/of Griekse grammatica hebben.

Buiten de colleges

Tussen de leescolleges is er in de meeste gevallen tijd voor zelfstudie. Aan het einde van de dag is er gelegenheid voor zomerse ontspanning. Je kunt je medescholieren leren kennen of de stad verkennen. Verder worden een kennismakingsactiviteit, een zomerschoollezing van een beroemde classicus, een filmavond en een borrel georganiseerd. 

Overnachten

Als je van ver komt en een overnachtingsmogelijkheid zoekt, laat dit dan voor 1 juni aan ons weten.
Bedenk dat de zomerschool geen avondprogramma organiseert en tussen 's avonds 18.00 uur en 's ochtends 09.00 uur geen verantwoordelijkheid draagt voor de zomerscholieren. 

De kosten waren in 2018:

  • €   95 voor scholieren en studenten;
  • € 150 voor deelnemers die geen scholier of student zijn;
  • € 150 voor docenten Klassieke talen die één pensumcursus voor het CE 2019 (naar keuze) volgen;
  • ​€ 250 voor docenten die beide pensumcursussen voor het CE 2019 volgen.

Het zomerschoolgeld is bedoeld voor het onderwijs, de lunch, thee en koffie, de huur van collegezalen en het ontwikkelen en kopiëren van lesmateriaal.

Je inschrijving wordt definitief bevestigd na betaling van het zomerschoolgeld. Je kunt het bedrag (na registratie) tot 1 augustus overmaken op IBAN NL10 INGB 0005 0513 09 van de Stichting Studie Klassieke Oudheid UvA te Amsterdam, onder vermelding van je naam en 'zomerschool'. 

Als je op 1 augustus nog niet hebt betaald, gaan wij ervan uit dat je niet deelneemt aan de school. Restitutie van zomerschoolgeld na 1 augustus is niet mogelijk.