Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl
Zomerprogramma
Klassieke talen

Praktische zaken

Over de colleges

Kies twee leescolleges: één op maandag t/m woensdagochtend en één op woensdagmiddag t/m vrijdag. Naast de leescolleges kun je één of beide grammaticacolleges voor scholieren kiezen. Deze worden op andere tijdstippen aangeboden dan de leescolleges en kunnen dus gecombineerd worden.

Weet je niet zeker welke colleges voor jou geschikt zijn of heb je andere vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Geen bijspijkercursus

De zomerschool Klassieke talen is geen bijspijkercursus voor scholieren met een achterstand, een onvoldoende, een taak of een herexamen in Latijn of Grieks. Wij gaan ervan uit dat alle deelnemers voldoende basiskennis van de Latijnse en/of Griekse grammatica hebben.

Buiten de colleges

Tussen de leescolleges is er in de meeste gevallen tijd voor zelfstudie. Aan het einde van de dag is er gelegenheid voor zomerse ontspanning. Je kunt je medescholieren leren kennen of de stad verkennen. Verder worden een kennismakingsactiviteit, een zomerschoollezing van een beroemde classicus, een filmavond en een borrel georganiseerd. 

Kosten Zomerschool 2022

  • €   95 voor scholieren en studenten;
  • € 150 voor deelnemers die geen scholier of student zijn;
  • € 150 voor docenten Klassieke talen die één pensumcursus voor het CE 2023 (naar keuze) volgen;
  • ​€ 250 voor docenten die beide pensumcursussen voor het CE 2023 volgen.

Het cursusgeld is bedoeld voor het onderwijs, de lunch, thee en koffie, de huur van collegezalen en het ontwikkelen en kopiëren van lesmateriaal.

Je inschrijving wordt definitief bevestigd na betaling van het cursusgeld.