Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl
Zomerprogramma

Zomerschool Get Ready

Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Doe dan mee aan het zomerprogramma Get Ready.

Welkom op de UvA!

In september 2021 start jij met je studie: het begin van een hele nieuwe fase in je leven. Spannend natuurlijk, vooral als je de eerste bent van je familie die gaat studeren. Om alvast thuis te raken op de UvA en goed voorbereid te starten met je studie, bieden we je het driedaagse zomerprogramma Get Ready. Get Ready vindt plaats op 25, 26 en 27 augustus.*

Programma

In drie dagen volg je onder andere diverse workshops, lezingen en zijn er sociale activiteiten.

  • Empowerment: het beste uit jezelf en je studie halen
  • Studeren aan de universiteit: wat komt er allemaal bij kijken?
  • Kennismaken met studenten, de UvA en met het academisch onderwijs
  • Workshops om meer inzicht te krijgen in wat je kunt en wilt, studievaardigheden, en ook hoe je het beste gebruik kunt maken van alle kansen die studeren je biedt.

De eerste twee dagen van het programma kun je via een livestream inspirerende lezingen en interactieve workshops volgen. We sluiten het programma op vrijdag 27 augustus af met een fysieke moment waarbij wij een spectaculaire rondvaart door de grachten van Amsterdam maken en wij elkaar nog beter leren kennen onder het genot van een hapje en drankje in een hip restaurant.

*Get Ready vindt dit jaar plaats in hybride vorm. Dat betekent dat delen van het programma online plaatsvinden én dat we elkaar fysiek ontmoeten. Vergeet niet om alvast Zoom te installeren, zodat je er helemaal klaar voor bent.

Er zijn altijd ouderejaars-studenten aanwezig die begeleiden, vertellen over hun ervaringen op de universiteit en graag jouw vragen beantwoorden. Ook maak je alvast kennis met medestudenten en de campus.

Get Ready zal dit jaar op vijf faculteiten plaatsvinden; FNWI, FMG, FdR, FEB en FGW. Je wordt ingedeeld in de faculteit waar jouw studie zal plaatsvinden.

Voor wie

  • Get Ready is voor alle aankomende eerstejaars bachelorstudenten
  • We nodigen met name nieuwe studenten uit die de eerste zijn in hun familie die aan een (Nederlandse) hogeschool of universiteit gaan studeren, ook wel eerste generatie studenten.

Wanneer

Get Ready vindt plaats op 25, 26 en 27 augustus 2021.
Het zomerprogramma vindt plaats vóór de algemene Intreeweek van de UvA. Get Ready en de Intreeweek vullen elkaar goed aan. De Intreeweek richt zich vooral op het leren kennen van je medestudenten, de UvA en Amsterdam en Get Ready richt zich op empowerment, thuisgevoel en persoonlijke ontwikkeling om het beste uit jezelf en je studie te halen. De introducties van opleidingen zelf richten zich vooral op het inhoudelijke en praktische kant van studeren.

Aanmelden

Je kunt je vanaf nu aanmelden via deze link: 

Ervaringen vorig jaar

Lees hier de ervaringen van studenten die vorig jaren deelnamen aan Get Ready!

Feiten & cijfers
Vorm Kortlopend
Studielast nvt EC,
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen
Start Augustus