Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Voel je sneller thuis op de UvA!

In september 2024 start jij met je studie: het begin van een hele nieuwe fase in je leven. Spannend natuurlijk, vooral als je de eerste van je familie bent die gaat studeren. Om alvast thuis te raken op de UvA, het beste uit jezelf te halen en goed voorbereid te starten met je studie, bieden we je een  kleinschalig introductieprogramma aan: Get Ready powered by Intree. Dit programma geeft je in kleine groepen tips en informatie over studeren aan de UvA en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ga je samen met je groepje naar een paar (grotere) sociale evenementen van Intreeweek.

Get Ready is gebaseerd op drie pijlers:

  • Empowerment: het beste uit jezelf en je studie halen
  • Studeren aan de universiteit: wat komt er allemaal bij kijken?
  • Kennismaken met studenten, de UvA en met het academisch onderwijs

Get Ready powered by Intree is een goede aanvulling op je opleiding specifieke introductie.

Data en programma

De eerste twee dagen zijn kleinschalig. We zorgen voor een warm welkom, een inspirerende lezing en een aantal workshops. Je bezoekt met je groepje en een ouderejaarsstudent de gebouwen waar je gaat studeren. Uiteraard is er ook tijd voor gezelligheid.

De rest van de week kan je met je groepje naar een aantal speciaal voor jou geselecteerde activiteiten georganiseerd door Intreeweek waardoor je de universiteit, de stad en andere studenten nog beter kan leren kennen.

Er zijn altijd ouderejaarsstudenten ( studentmentoren) aanwezig die begeleiden, vertellen over hun ervaringen op de universiteit en graag jouw vragen beantwoorden. Op deze manier maak je alvast kennis met medestudenten en de campus, voordat je met je studie start.

Get Ready vindt op vijf faculteiten plaats: FNWI, FMG, FdR, EB en FGW. Je wordt ingedeeld in de faculteit waar jij gaat studeren.

Voor wie

Get Ready is voor nieuwe studenten die de eerste zijn in hun familie die aan een (Nederlandse) hogeschool of universiteit gaan studeren, ook wel eerstegeneratie studenten. En voor andere studenten die behoefte hebben aan een kleinschalige introductie en/of extra informatie over hoe studeren aan de UvA anders is dan je vooropleiding.

Wanneer

Get Ready powered by Intreeweek vindt plaats van maandag 26 augustus t/m vrijdag 30 augustus.

Hoeveel kost het?

Voor Get Ready betaal je slechts €20,00. Let op: een inschrijving voor Get Ready biedt geen toegang tot de volledige Intreeweek.

Aanmelden

Aanmeldingen gaan open op 4 juli. Vanaf dan ontvangen ingeschreven studenten één emailuitnodiging voor zowel Intreeweek als Get Ready powered by Intree.

Deze uitnodiging bevat een link waarmee je een kaartje kan kopen voor één van de twee programma’s.
 

Get Ready als onderdeel van de Nota Diversiteit

Student-assistent Marwa Ahmed is afgelopen twee jaar betrokken geweest bij Get Ready! In dit interview met Marwa Ahmed vertelt ze hoe het Get Ready! Programma bijdraagt aan diversiteit en inclusie.

Feiten & cijfers
Vorm
Kortlopend
Studielast
nvt EC,
Voertaal
Nederlands
Start
Augustus