Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl

Zomerschool Get Ready

Zomerprogramma

Welkom op de UvA!

In september 2024 start jij met je studie: het begin van een hele nieuwe fase in je leven. Spannend natuurlijk, vooral als je de eerste van je familie bent die gaat studeren. Om alvast thuis te raken op de UvA, het beste uit jezelf te halen en goed voorbereid te starten met je studie, bieden we je het zomerprogramma Get Ready aan, waarin je ook samen naar een paar sociale evenementen o.a. van Intreeweek gaat. Get Ready biedt je een goede aanvulling op je opleidingsspecifieke introductie.

Programma

Get Ready is op 26 en 27 augustus en start met een openingswoord van het College van Bestuur en de Centrale Diversity Officer, een inspirerende lezing en de keuze uit een aantal workshops. ’s Middags bezoek je met je groepje en een ouderejaarsstudent de faculteit waar je gaat studeren. Je sluit de openingsdag af samen af in CREA – het gezellige studentencafé van de UvA.

De rest van de week neem je met je groepje deel aan een combinatie van Get Ready activiteiten en speciaal voor jou geselecteerde activiteiten georganiseerd door Intreeweek die passen bij de doelstellingen van Get Ready.

Get Ready is gebaseerd op drie pijlers:

  • Empowerment: het beste uit jezelf en je studie halen
  • Studeren aan de universiteit: wat komt er allemaal bij kijken?
  • Kennismaken met studenten, de UvA en met het academisch onderwijs

Er zijn altijd ouderejaarsstudenten ( studentmentoren) aanwezig die begeleiden, vertellen over hun ervaringen op de universiteit en graag jouw vragen beantwoorden. Op deze manier maak je alvast kennis met medestudenten en de campus, voordat je met je studie start.

Get Ready vindt op vijf faculteiten plaatsvinden: FNWI, FMG, FdR, EB en FGW. Je wordt ingedeeld in de faculteit waar jij gaat studeren.

Voor wie

Get Ready is voor alle nieuwe studenten die de eerste zijn in hun familie die aan een (Nederlandse) hogeschool of universiteit gaan studeren, ook wel eerstegeneratiestudenten.

Wanneer

Get Ready powered by Intreeweek vindt plaats van maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september.

Hoeveel kost het?

Voor Get Ready betaal je slechts €20,00. Je ontvangt hiervoor een betaallink nadat je je hebt aangemeld via onderstaand aanmeldformulier. Let op: je bent pas ingeschreven als je een Tactile account hebt aangemaakt. Bovendien biedt een inschrijving voor Get Ready geen toegang tot de overige Intreeweek onderdelen.

Aanmelden

Er wordt op basis van het ingevulde formulier een selectie van de aanmeldingen gemaakt. Je bent deelnemer zodra je een bevestiging hebt ontvangen.

Get Ready 2021
Bekijk de Get Ready video

Een uitgebreider programma volgt binnenkort op deze pagina. Tot die tijd kun je hier de video van het Get Ready programma van vorig jaar bekijken. Of lees het artikel over de Get Ready introductie van 2021.

Get Ready als onderdeel van de Nota Diversiteit

Student-assistent Marwa Ahmed is afgelopen twee jaar betrokken geweest bij Get Ready! In dit interview met Marwa Ahmed vertelt ze hoe het Get Ready! Programma bijdraagt aan diversiteit en inclusie.

Feiten & cijfers
Vorm
Kortlopend
Studielast
nvt EC,
Voertaal
Nederlands
Start
Augustus