Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl
Zomerprogramma

Zomerschool Get Ready

Welkom op de UvA!

In september 2023 start jij met je studie: het begin van een hele nieuwe fase in je leven. Spannend natuurlijk, vooral als je de eerste van je familie bent die gaat studeren. Om alvast thuis te raken op de UvA, het beste uit jezelf te halen en goed voorbereid te starten met je studie, bieden we je het driedaagse zomerprogramma Get Ready. Get Ready biedt je een goede aanvulling op je opleidingsspecifieke introductie.

Programma

De drie dagen 23, 24, en 25 augustus bestaan uit inhoudelijke lezingen, workshoprondes en trainingen. We sluiten elke dag af met een sociale activiteit zoals een picknick op het grasveld bij de universiteit of een boottocht door de grachten van Amsterdam.

Middels de workshops krijg je meer inzicht in wie je bent, wat je kunt en wilt, studievaardigheden, en ook hoe je het beste gebruik kunt maken van alle kansen die studeren je biedt.

De onderdelen van Get Ready richten zich op de volgende onderwerpen;

  • Empowerment: het beste uit jezelf en je studie halen
  • Studeren aan de universiteit: wat komt er allemaal bij kijken?
  • Kennismaken met studenten, de UvA en met het academisch onderwijs

Het volledige programma is binnenkort hier te vinden.

Er zijn altijd ouderejaarsstudenten aanwezig die begeleiden, vertellen over hun ervaringen op de universiteit en graag jouw vragen beantwoorden. Ook maak je alvast kennis met medestudenten en de campus.

Get Ready zal dit jaar op vijf faculteiten plaatsvinden; FNWI, FMG, FdR, FEB en FGW. Je wordt ingedeeld in de faculteit waar jouw studie zal plaatsvinden.

Voor wie

Get Ready is voor alle aankomende eerstejaars bachelor studenten.

We nodigen met name nieuwe studenten uit die de eersten zijn in hun familie die aan een (Nederlandse) hogeschool of universiteit gaan studeren, ook wel eerstegeneratie studenten.

Wanneer

Get Ready vindt plaats op 23, 24 en 25 augustus 2023

Het zomerprogramma vindt plaats vóór de algemene Intreeweek van de UvA. Get Ready en de Intreeweek vullen elkaar goed aan. De Intreeweek richt zich vooral op de sociale kant van het studentenleven, de introducties van opleidingen zelf richten zich vooral op het inhoudelijke en praktische kant van studeren, en Get Ready richt zich op empowerment, thuisgevoel en persoonlijke ontwikkeling om het beste uit jezelf en je studie te halen.
 

Get Ready 2021
Bekijk de Get Ready video

Een uitgebreider programma volgt binnenkort op deze pagina. Tot die tijd kun je hier de video van het Get Ready programma van vorig jaar bekijken. Of lees het artikel over de Get Ready introductie van 2021.

Get Ready als onderdeel van de Nota Diversiteit

Student-assistent Marwa Ahmed is afgelopen twee jaar betrokken geweest bij Get Ready! In dit interview met Marwa Ahmed vertelt ze hoe het Get Ready! Programma bijdraagt aan diversiteit en inclusie.

Feiten & cijfers
Vorm Kortlopend
Studielast nvt EC,
Voertaal Nederlands
Start Augustus