Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl
Zomerprogramma

Zomerschool Get Ready

Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Doe dan mee aan het zomerprogramma Get Ready.

Welkom op de UvA!

In september 2022 start jij met je studie: het begin van een hele nieuwe fase in je leven. Spannend natuurlijk, vooral als je de eerste bent van je familie die gaat studeren. Om alvast thuis te raken op de UvA en goed voorbereid te starten met je studie, bieden we je het driedaagse zomerprogramma Get Ready. Get Ready vindt plaats op 24, 25 en 26 augustus.

Programma

In drie dagen volg je onder andere diverse workshops, lezingen en zijn er sociale activiteiten.

  • Empowerment: het beste uit jezelf en je studie halen
  • Studeren aan de universiteit: wat komt er allemaal bij kijken?
  • Kennismaken met studenten, de UvA en met het academisch onderwijs
  • Workshops om meer inzicht te krijgen in wat je kunt en wilt, studievaardigheden, en ook hoe je het beste gebruik kunt maken van alle kansen die studeren je biedt.

 

Bekijk de Get Ready video

Een uitgebreider programma volgt binnenkort op deze pagina. Tot die tijd kun je hier de video van het Get Ready programma van vorig jaar bekijken. Of lees het artikel over de Get Ready introductie van 2021.

Er zijn altijd ouderejaars-studenten aanwezig die begeleiden, vertellen over hun ervaringen op de universiteit en graag jouw vragen beantwoorden. Ook maak je alvast kennis met medestudenten en de campus.

Get Ready zal dit jaar op vijf faculteiten plaatsvinden; FNWI, FMG, FdR, FEB en FGW. Je wordt ingedeeld in de faculteit waar jouw studie zal plaatsvinden.

Voor wie

  • Get Ready is voor alle aankomende eerstejaars bachelorstudenten
  • We nodigen met name nieuwe studenten uit die de eerste zijn in hun familie die aan een (Nederlandse) hogeschool of universiteit gaan studeren, ook wel eerste generatie studenten.

Wanneer

Get Ready vindt plaats op 24, 25 en 26 augustus 2022.
Het zomerprogramma vindt plaats vóór de algemene Intreeweek van de UvA. Get Ready en de Intreeweek vullen elkaar goed aan. De Intreeweek richt zich vooral op het leren kennen van je medestudenten, de UvA en Amsterdam en Get Ready richt zich op empowerment, thuisgevoel en persoonlijke ontwikkeling om het beste uit jezelf en je studie te halen. De introducties van opleidingen zelf richten zich vooral op het inhoudelijke en praktische kant van studeren.

 

Ervaringen vorig jaar

Lees hier de ervaringen van studenten die vorig jaren deelnamen aan Get Ready!

Feiten & cijfers
Vorm Kortlopend
Studielast nvt EC,
Voertaal Nederlands
Start Augustus