Wiskunde Zomercursus

Data: maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus. Je kunt je aanmelden tot en met 3 augustus.De ideale voorbereiding op de studie Economics and Business Economics en Fiscale Economie

Een goede voorbereiding is het halve werk. De zomercursus Wiskunde van de Amsterdam School of Economics zorgt ervoor dat jouw wiskunde voorkennis precies aansluit op het vak Mathematics dat tijdens het eerste jaar Economics and Business Economics en Fiscale Economie gegeven wordt. Ook geschikt voor mensen met een wiskunde B achtergrond bij wie de wiskundekennis is weggezakt.

Waarom zou ik deze cursus moeten doen?

Deze intensieve stoomcursus is speciaal ontwikkeld voor aankomende economen en gaat daarom in op de volgende vaardigheden:

  • Reken- en algebraïsche vaardigheden;
  • Oplossen van eenvoudige vergelijkingen en ongelijkheden;
  • Machten, exponenten en logaritmen;
  • Functiebegrip (o.a. eerstegraads/tweedegraads/exponentieel/logaritmisch);
  • Differentiëren en toepassingen.

Qua niveau zit deze cursus tussen A en B in. Je leert over de abstracte kant van wiskunde en doet wiskundige academische vaardigheden op. Deze manier van kijken naar wiskunde en het algebraïsch oplossen van wiskundige problemen is vaak onderbelicht op de middelbare school, maar is van levensbelang voor succesvolle economen. Je leert vertrouwen op je eigen denkvermogen, in plaats van op je rekenmachine. Daarnaast kun je al enigszins wennen aan het hoge studietempo.

Wat krijg je?

Je krijgt vijf volledige dagen les (9.00-17.00) met hoor- en werkcolleges, computerpractica en opdrachten in kleine groepen onder begeleiding. Je docent geeft persoonlijke adviezen en tips, zodat jij vol zelfvertrouwen kunt beginnen aan je studie. Er is veel interactie, en door samen te werken leer je ook jouw toekomstige studiegenoten goed kennen

Wanneer

De zomercursus vindt plaats van maandag 13 t/m vrijdag 17 augustus 2018.

Kosten

De kosten bedragen €195,- inclusief lesmateriaal, een kennismakingslunch, een afscheidsborrel en een certificaat van deelname. Je krijgt meer informatie over de betaling als je je hebt aangemeld.

Meer weten?

Neem dan contact op met de Amsterdam School of Economics via 020 525 4252 (secretariaat Amsterdam School of Economics) of via e-mail: summerschool-ase@uva.nl.

Locatie


Vorm
Kortlopend
Voertaal
Nederlands
Start
Augustus

Gepubliceerd door  Economie en Bedrijfskunde