Wiskunde Zomercursus

Data: maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus.Voor aankomende studenten Economics and Business Economics en Fiscale economie

In het kader van de UvA Summer Schools organiseert de Amsterdam School of Economics (ASE) aankomende zomer een cursus voor aankomend studenten van de bachelor Economics and Business Economics en Fiscale economie in het academisch jaar 2018-2019. De cursus is met name bedoeld voor studenten die moeite hadden met wiskunde A in de vooropleiding of voor studenten bij wie de wiskundige voorkennis weggezakt of beperkt is. Aan de orde komen de basiskennis en -vaardigheden die binnen het vak Wiskunde van de opleiding nodig zijn en toegepast worden.

Doel

Vergroten en versterken van de noodzakelijke voorkennis en vooral basisvaardigheden op het gebied van wiskunde om aansluiting op het wiskundeprogramma in het eerste jaar van de opleiding te vergemakkelijken.

Inhoud

  • Reken- en algebraïsche vaardigheden;
  • Oplossen van eenvoudige vergelijkingen en ongelijkheden;
  • Machten, exponenten en logaritmen;
  • Functiebegrip (o.a. eerstegraads/tweedegraads/exponentieel/logaritmisch);
  • Differentiëren en toepassingen.

Cursusdata

Maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus 2018.

Lesvorm

Hoorcolleges, werkcolleges in kleinere groepen en zelfstandig oefenen met online lesmateriaal.

Kosten en betaling

De kosten bedragen €195,- inclusief lesmateriaal. Over de betaling hiervan volgt na aanmelding meer informatie.

Vragen

Met vragen over de aanmelding en plaatsing kun je bellen met 020 525 4252 (secretariaat Amsterdam School of Economics) of via e-mail: summerschool-ase@uva.nl. Inhoudelijke vragen kun je via hetzelfde mailadres voorleggen.

Locatie


Vorm
Kortlopend
Voertaal
Nederlands
Start
Augustus

Gepubliceerd door  Economie en Bedrijfskunde